BATMAN / KOZLUK - YUKARI ALIÇLI ORTAOKULU

YUKARI ALIÇLI ORTAOKULU

Yukarı Alıçlı Köyü Kozluk/BATMAN
Vizyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
İlim, teknik, tecrübe bakımından “yeterli” ; Duygu, düşünce, davranış bakımından “tutarlı” ; Akıl, ruh, beden bakımından “sağlıklı” ; Kendisiyle ve çevresiyle “barışık” ; Yerel ve evrensel değerlere “saygılı” ; İçe dönük kazanımlar bakımından “başarılı” ; Fertler yetiştirmek. Böylece; fıtratın önündeki engelleri kaldırarak “özgür insan olma” , İnsanın ilgi ve yeteneklerini keşfedip ortaya çıkararak “özgün kişiyi bulma” , Birden fazla kişinin özgürlük ve özgünlük alanlarını iyi belirleyip organize ederek “örgün toplumu kurma” , Niyetine, gayretine katkıda bulunmak.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Okula ulaşım kendi özel aracınızla ya da öğretmen servisiyle sağlanmaktadır.Köy yolları asfalttır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz ilçe merkezine 6 km uzaklıkta iki dağın yamaçlarında vadi biçiminde dağınık bir yerleşkeye sahiptir. Köy ortasından geçen akarsu sebebiyle aşağı ve yukarı olmak üzere ikiye ayrılmıştır.Köy merkezi yeşillik ve bol su kaynaklarına sahiptir.
Okulumuz ilçe merkezine ise 6 km uzaklıktadır.